Yoga Webshop

CD's Cadeaubonnen Downloads

CD Mindfulness training

25,00

Categorie:

Beschrijving

Mindfulness training CD box – 220 min.
Deze cd-box bevat rustgevende en stressregulerende yoga- en meditatieoefeningen en hoort bij de Mindfulnesstraining. De cd’s zijn ook los van dit programma te gebruiken.

De box bestaat uit 4 cd’s:

CD 1: Lichaamsscan – 40 min.
Deze cd bestaat uit een lichaamsscan (bodyscan), het is een vast onderdeel uit de Mindfulnesstraining. Je kunt dit ook los van het trainingsprogramma gebruiken.

De lichaamsscan beoefenen is heel eenvoudig. Je ligt op de rug, sluit de ogen en luistert naar een begeleide reis door het lichaam.

Het regelmatig beoefenen van de lichaamsscan heeft een weldadig en positief effect op het lichaam en de geest.
Het vermindert innerlijke onrust, je merkt dat de veelheid aan gedachten die je aandacht opeisen geleidelijk afnemen. De lichaamsscan heeft een harmoniserend effect op je brein.

Wie mindful de lichaamsscan beoefent, ervaart een verbetering van de concentratie, de innerlijke rust, en is meer tevreden en mild ten aanzien van zichzelf en de omgeving. En zeg nou eerlijk: wie wil dit niet? Het geheim zit ‘m in het regelmatig oefenen. Met behulp van deze cd wordt dat een stuk eenvoudiger!

Je kunt hier een voorproefje van cd 1 Lichaamsscan beluisteren.

CD 2: Meditaties van 10, 20 en 30 min.
Deze cd bevat eenvoudige, rustgevende en stressreducerende meditaties. De cd hoort bij de Mindfulnesstraining, het is ook los van dit trainingsprogramma te gebruiken.

Mediteren is zitten in aandacht. Het lijkt een bedrieglijk eenvoudige uitnodiging om met aandacht de adem te volgen. Zodra je merkt dat de aandacht afdwaalt, breng je die terug naar dit moment en volg je de ademstroom. Gaandeweg kun je de tijdsduur van het mediteren uitbreiden: van 10 minuten naar 30 minuten.

Met regelmaat mediteren verbetert de concentratie en innerlijke rust. Dat is geen overbodige luxe in een wereld waarin we snel worden afgeleid door mobieltjes, internet, media of gebeurtenissen die onze aandacht trekken.
Dagelijks mediteren maakt ons weerbaarder. Inmiddels heeft de medische wereld oog voor de positieve effecten van het mediteren. Wereldwijd onderzoek wijst uit dat mediteren weldadig is bij onrust, angst- en dwangstoornissen, pijn, stress, hoge bloeddruk of eetstoornissen.
Ook de gezonde mens blijkt veel baat te hebben bij het regelmatig mediteren, het draagt bij tot een verlaging van  stresshormonen als cortisol.

Je kunt hier een voorproefje van cd 2 Meditaties 10, 20, 30 min. beluisteren.

CD 3: Zitten in aandacht – 45 min. en Loopmeditatie – 15 min (totaal: 60 min.)
Deze cd bevat een lange zitmeditatie en een loopmeditatie. Deze onderdelen behoren bij de Mindfulness training en zijn ook los van de training te gebruiken.

Mediteren is zitten in aandacht. Kun je probleemloos 30 minuten mediteren, dan ben je klaar om een stap verder te gaan en langduriger te mediteren.
Met behulp van deze opnamen observeer je geluiden, gevoelens, gedachten en de ademstroom met oprechte, zorgzame aandacht.
Daarnaast start je met het lopen in aandacht, dit is een andere manier van mediteren. Ontdek wat dit je brengt.

Met regelmaat mediteren verbetert de concentratie en innerlijke rust. Dat is geen overbodige luxe in een wereld waarin we snel worden afgeleid door mobieltjes, internet, media of gebeurtenissen die onze aandacht trekken.
Dagelijks mediteren maakt ons weerbaarder. Inmiddels heeft de medische wereld oog voor de positieve effecten. Wereldwijd onderzoek wijst uit dat mediteren weldadig is bij onrust, angst- en dwangstoornissen, pijn, stress, hoge bloeddruk of eetstoornissen.
Ook de gezonde mens blijkt veel baat te hebben bij het regelmatig mediteren, het draagt bij tot een verlaging van  stresshormonen als cortisol.

Hoe langer en regelmatiger we mediteren op een vast uur van de dag, hoe meer baat we ervan hebben.

Je kunt hier een voorproefje van de cd 3 Loopmeditatie beluisteren.

CD 4: Mindful yoga beoefenen – 60 min.
Deze cd bevat 23 rustgevende en stressregulerende yoga-oefeningen. Het is een belangrijk onderdeel uit de Mindfulnesstraining. Mindful yoga beoefenen is ook los van de training te volgen.
De opname bestaat uit een volledige yogales met staande, zittende en liggende yogahoudingen (asana’s) en losmaakoefeningen.
Je leert met behulp van deze opnamen met aandacht te oefenen. Je ontdekt hoe belangrijk een goede ademhaling is. In deze yogales sta je onder deskundige begeleiding van yogadocent èn mindfulness trainer Josette van Leeuwen. Je leert het lichaam zacht te strekken en te bewegen en ontdekt de weldaad en effecten van de yogales op fysiek, mentaal en spiritueel niveau!
Beoefen je met regelmaat yoga? Dan merk je al snel dat je sterker en soepeler wordt, en je beter in je vel zit. Daar hebben we toch allemaal behoefte aan? Doe ook mee!
Niveau: Hatha yoga, geschikt voor iedereen; van beginner tot gevorderde.

Nieuwsgierig? Probeer het uit en ondervind de weldadige en positieve effecten van mindful yoga op zowel lichaam en geest.

Je kunt hier een voorproefje van cd 4 Mindful yoga beluisteren.

Ervaar de positieve effecten van mindfulness, wanneer en waar je daar behoefte aan hebt. Deze cd’s zijn ingesproken door mindfulness trainer Josette van Leeuwen.