Yoga bij kanker

Yoga bij kanker (H-yoga) - Yogastudio JYO Amsterdam

Yoga bij kanker (H-yoga) is een uniek yogaprogramma geschikt voor iedere (ex-)kankerpatiënt. Deze yogales leert je beter te ontspannen.
Je kunt meedoen aan deze les tijdens en na de medische behandelingen.
Het is zeer geschikt ter ondersteuning in je herstel- en verwerkingsproces.

Yoga bij kanker bestaat sinds 2006. Een effectief, praktisch yogaprogramma waar (ex-)kankerpatiënten veel baat bij hebben.

H-yoga

  • Geeft meer ontspanning bij een ziekte als kanker
  • Ondersteunt bij een operatieve ingreep, bestraling, chemo- of hormoontherapie
  • Stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam
  • Versterkt het immuunsysteem
  • Inspireert, motiveert, je ontwikkelt meer zelfvertrouwen
  • Verbetert de ademhaling en concentratie
  • Het herstelt het slaap-, eet-, en leefritme!

Het yogaprogramma bestaat uit: eenvoudige yogahoudingen, losmaak- of strekoefeningen, ademhalingsoefeningen, meditatie, klankheling, visualisaties, een affirmatie of een positieve intentie.

TV-interview over Yoga bij kanker
Yoga bij kanker is ontwikkeld door yogadocent Josette van Leeuwen (ervaringsdeskundige/ex-kankerpatiënt).
In onderstaand tv-interview vertelt Josette over het ontstaan van dit programma.

Wat wil H-yoga zeggen?
De letter H staat voor Hatha yoga en Healing yoga. In de loop der jaren is het programma verder ontwikkeld en verbeterd. Het bevordert de kwaliteit van je leven! Vele (ex-)kankerpatiënten hebben kennisgemaakt met de voordelen van deze yogalessen.

Let op! Het strekt tot aanbeveling voor deelname aan deze yogales je arts of specialist te raadplegen.

Meer informatie nodig? Neem gerust contact met ons op.

Yogadocent Josette

Docent Josette van Leeuwen Yoga bij kanker - Yogastudio JYO Amsterdam‘Ik geef deze lessen met hart en ziel. Ik begrijp wat een kankerpatiënt doormaakt en nodig heeft. Yoga betekent veel voor mij. Het heeft me steun gegeven na de diagnose borstkanker en tijdens mijn herstelproces. Ik pluk er nog dagelijks de vruchten van!

Yoga bij kanker helpt je je zelfvertrouwen te vergroten en beter te ontspannen.
Iedere les heeft een thema. De les bestaat uit zachte strekkingen en kleine bewegingen. Het tempo is rustig. Na een serie bewegingen observeer je de effecten van een oefening.

Kwaliteit van leven

De yogastrekkingen en -bewegingen stimuleren de doorbloeding in het lichaam. Naast het versterken van de spieren en gewrichten zorgt het voor meer flexibiliteit.
Je werkt aan het verbeteren van de adem, je leert wat een gezonde ademhaling is. En hoe je de adem kunt gebruiken in stressvolle situaties. Je maakt kennis met diverse meditatie-technieken en passende visualisaties.
H-yoga verbetert de kwaliteit van leven in je herstel- en verwerkingsproces. Je voelt je na afloop uitgerust, opgewekt en fitter.Yoga bij kanker (H-yoga) - Yogastudio JYO Amsterdam

Emoties

De sfeer in de les is rustgevend, je bent in een prettige en veilige omgeving. Er is aandacht voor iedere deelnemer, en voor wat er speelt.
De ziekte kanker kent zijn ups en downs. Er komt in korte tijd veel op je af! Soms zijn er heftige emoties waar je jezelf niet in herkent. Dit H-yogaprogramma helpt je ermee om te gaan.

Lotgenotencontact

De meerwaarde van H-yoga is het samen oefenen met gelijkgestemden. Vele (exYoga bij kanker - Yogastudio JYO Amsterdam-)kankerpatiënten vinden dit waardevol. Je voelt je minder alleen. Je kunt je realiseren dat de andere deelnemers een soortgelijk proces doormaken of hebben doorgemaakt. Je hoeft weinig uit te leggen! Hoe fijn is dat?
Onderzoek bevestigt dat lotgenotencontact een positieve invloed heeft op het herstelproces bij kanker.

Yoga helpt je meer in contact te komen met jezelf en je lichaam. H-yoga werkt aan het opbouwen van je zelfvertrouwen. Het biedt houvast en ondersteuning en heeft een positief effect op jezelf en je omgeving.
Yoga bij kanker (of H-yoga) maakt het verschil!

Lestijden

• Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag: 11.00-12.15
• Dinsdagavond: 18.45-20.00

Yoga Nidra bij kanker cd/mp3