Over ons


YOGA, MINDFULNESS EN COUNSELING AMSTERDAM

Yogastudio JYO Amsterdam heeft een uniek aanbod aan mogelijkheden op het gebied van yoga, mindfulness en counseling.

Allereerst geven wij klassieke Hatha yogales toegankelijk voor beginners en gevorderden.

Therapeutische yoga
We bieden een aangepaste yogaprogramma aan voor als je niet kunt of wilt meedoen aan een klassieke yogales. Bijvoorbeeld omdat het te zwaar is voor je, vanwege bijvoorbeeld ziekte, herstel van een operatie of iets anders.

Naast Hatha yoga zijn wij ook gespecialiseerd in:
H-yoga (aangepast yoga bij kanker).
Gentle yoga (aangepaste yoga bij uiteenlopende fysieke beperkingen).

Bedrijfsyoga, 
Voor het bedrijfsleven geven we bedrijfsyoga of lunchyoga, zowel in het bedrijf zelf of bij ons in de studio.

Mindfulness en Compassietraining
Bij Yogastudio JYO kun je ook terecht voor het volgen van een Mindfulness training en Compassietraining.

Workshop
We organiseren regelmatig een interessante workshop ofwel ‘Yoga Intensive’ zoals:
Ayurveda en Yoga, Partneryoga, Adem en Pranayama’s, Detox-yoga, Klank en Yoga, of een klassieke Yoga- of Meditatieworkshop.

Counseling
Wil je liever persoonlijke en professionele begeleiding bij levensvragen? We staan voor je klaar om je hierin te begeleiden.

Maatwerk
Zoek je een bijzondere invulling voor een weekend, dag of dagdeel op het gebied van yoga– en/of mindfulness om samen met vrienden en kennissen te ervaren?
Neem contact met ons, wij bespreken graag verder de mogelijkheden met je.

Kenmerken Yogastudio JYO Amsterdam:
• Deskundige, persoonlijke begeleiding van een ervaren yogadocent
• Zonder enige hang naar zweverigheid of competitie
• Elke les is anders: een gevarieerd aanbod in lessen, asana’s (yogahoudingen) en pranayama’s (ademhalingsoefeningen)

Yogastudio JYO staat onder leiding van Hatha yogadocent, mindfulnesstrainer en counselor Josette van Leeuwen.

Lid van VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland), VMBN (Vereniging mindfulness based trainers in Nederland en Vlaanderen) en NVPO (Nederlandse Vereniging Psycho-sociale Oncologie).

Josette van Leeuwen

‘Al vanaf mijn 22ste is yoga de rode draad in mijn emotionele en spirituele leven.’

Vanaf 2006 geef ik dagelijks yogales. Elke dag ervaar ik de rijkdom van yoga en mindfulness, het blijft boeiend en verveelt nooit. Het geeft me veel inzichten en mogelijkheden die ik met plezier en toewijding doorgeef aan mijn medemens!

Toen ik in 2003 borstkanker kreeg bleken yoga en meditatie van onschatbare waarde. Het gaf mij steun en inzichten en het bracht me weer in contact met mijn eigen kracht. Ik leerde mijn negatieve gevoelens te transformeren in positieve energie tot ik mijn evenwicht hervond.
Mede door mijn ziekte hebben levenservaringen zich enorm verdiept. Ik rondde mijn yoga- docentenopleiding af. Yoga beschouw ik als een way of life, er gaat geen dag voorbij zonder yoga.

In september 2013 opende ik de sfeervolle yogastudio in Amsterdam Oud-West. Hier vinden Hatha yogalessen plaats, H-yoga, een yogaprogramma wat ik speciaal heb ontwikkeld voor (ex-)kankerpatiënten, en Gentle yogales. Daarnaast geef ik Mindfulness training en Compassietraining zie ik als waardevolle aanvullingen voor als je je verder wilt ontwikkelen.

Als stresscounselor begeleid ik bij fysieke of mentale klachten om meer in balans te komen met jezelf en je innerlijke rust te hervinden. Ik heb een een uniek programma ontwikkeld voor mensen met een burn-out of die tegen een burn-out aan zitten. Dit is een praktisch programma waar je direct mee kunt beginnen.

Met regelmaat volg ik trainingen, workshops of bijscholingen om mijzelf te blijven ontwikkelen. Nieuw verworven inzichten geef ik graag door aan mijn cursisten.’

‘Elke dag geven yoga en mindfulness mij inspiratie en kracht, ik deel dit graag met anderen.’

Lid van VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland), VMBN (Vereniging mindfulness based trainers in Nederland en Vlaanderen) en NVPO (Nederlandse Vereniging Psycho-sociale Oncologie).

CV – Josette van Leeuwen