Over ons

Josette van Leeuwen

Hatha yogadocent, mindfulness trainer, counselor 

Yogastudio JYO
staat onder leiding van Hatha yogadocent, mindfulnesstrainer en counselor Josette van Leeuwen.
Vanaf 2006 geef ik dagelijks yogales. Elke dag ervaar ik de rijkdom van yoga en mindfulness, het blijft boeiend en verveelt nooit. Het geeft me veel inzichten en mogelijkheden die ik met plezier en toewijding doorgeef aan mijn medemens!
Lees hier meer over Josette.

Josette geeft Hatha yoga, H-yoga, Gentle yoga, Stoelyoga, 55+ yoga en Yin yoga.

Tessa Overmars

Hatha yogadocent en mindfulness trainer

Tessa is sinds 2014 werkzaam als yogadocent. Zij heeft haar Hatha yoga opleidingen in India gevolgd. Vanaf 2016 geeft ze ook mindfulness trainingen.
Regelmatig volgt ze yogalessen en workshops bij verschillende docenten en in diverse stijlen. Zo doet Tessa nieuwe inspiratie op wat ze weer in de yogalessen doorgeeft.

“Voor mij is yoga een manier van leven. Het gaat niet alleen over het behouden van je balans op de yogamat, maar ook om in je dagelijks leven in balans te blijven. Yoga heeft mij geholpen mijn (zelf)bewustzijn te vergroten en beter te leren luisteren naar mijn lichaam en behoeften. Ik deel deze ervaringen graag met jou!
Mijn yogalessen bestaan uit een combinatie van yogahoudingen, ademoefeningen en ontspanning/meditatie, dit werkt door op fysiek, emotioneel en mentaal niveau.’ 

Tessa geeft Hatha yogales op woensdagavond.

Josette van Leeuwen

‘Al vanaf mijn 22ste is yoga de rode draad in mijn emotionele en spirituele leven.’

Vanaf 2006 geef ik dagelijks yogales. Elke dag ervaar ik de rijkdom van yoga en mindfulness. Het blijft me boeien en verveelt nooit. Het geeft me veel inzichten en mogelijkheden die ik met plezier en toewijding doorgeef aan mijn medemens!

Met name toen ik borstkanker(2003) kreeg bleken yoga en meditatie van onschatbare waarde. Het gaf mij steun en bracht me weer in contact met mijn eigen kracht. Ik leerde niet-helpende gevoelens, gedachten en overtuigingen te transformeren. Stap voor stap kwam ik meer in balans.

Mede hierdoor hebben de lessen uit de yogatraditie een nog groter betekenis gekregen. Yoga beschouw ik als zeer waardevolle, kostbare kennis en ervaring wat de kwaliteit van leven sterk kan verbeteren.

In alles wat ik doe, denk en voel zijn laat ik me leiden door de uitgangspunten uit de yogafilosofie. Ik ben enorm dankbaar dat ik mijn ervaringen mag doorgeven aan diegenen, die net als ik, verlangen naar een beter leven en bereid zijn deze weg op te gaan om zo te ontdekken wat het hun brengt.

Voor mij gaat er geen dag voorbij zonder de vruchten te plukken die yoga ons aanreikt!

In september 2013 opende ik de sfeervolle yogastudio in Amsterdam Oud-West. Hier vinden Hatha yogalessen plaats, H-yoga, een yogaprogramma wat ik speciaal heb ontwikkeld voor (ex-)kankerpatiënten, en Gentle yogales, Stoelyoga en 55 + yoga. Daarnaast geef ik Mindfulness training en Compassietraining zie ik als waardevolle aanvullingen voor als je je verder wilt ontwikkelen.

Als stresscounselor begeleid ik bij fysieke of mentale klachten om meer in balans te komen met jezelf en je innerlijke rust te hervinden. Ik heb een een uniek programma ontwikkeld voor mensen met een burn-out of die tegen een burn-out aan zitten. Dit is een praktisch programma waar je direct mee kunt beginnen.

Met regelmaat volg ik trainingen, workshops of bijscholingen om mijzelf te blijven ontwikkelen. Nieuw verworven inzichten geef ik graag door aan mijn cursisten.’

‘Elke dag geven yoga en mindfulness mij inspiratie en kracht, ik deel dit graag met anderen.’

Lid van VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland) en VMBN (Vereniging mindfulness based trainers in Nederland en Vlaanderen).

CV Josette van Leeuwen


YOGA & YOGATHERAPIE in AMSTERDAM

Yogastudio JYO Amsterdam heeft een uniek aanbod aan mogelijkheden op het gebied van yoga en yogatherapiemindfulness training, coaching en counseling.

Allereerst geven wij les in klassieke Hatha yoga toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden.

Therapeutische yoga
We bieden een aangepaste yogaprogramma aan voor als je niet kunt of wilt meedoen aan een klassieke Hatha yogales. Bijvoorbeeld omdat het te zwaar is voor je, vanwege een ziekte of als je herstelt van een operatie of iets anders.

Yogastudio JYO Amsterdam biedt een uitgebreid pakket aan yogaprogramma’s. Bij uitstek zeer geschikt voor als je een bepaalde klacht of ziekte hebt.
Naast Hatha yogales geven we:

  • Yoga bij kanker (yoga voor (ex-)kankerpatiënten)
  • Gentle yoga (yoga geschikt bij uiteenlopende fysieke beperkingen)
  • Stoelyoga (yoga met behulp van de stoel)
  • 55+ Yoga (yoga voor de vitale en/of minder vitale oudere)

Workshop
We organiseren met regelmaat inspirerende workshops.

Een waardevolle aanvulling naast het wekelijks volgen van onze yogalessen. Deze workshops zijn ook toegankelijk voor als je geen yogales bij ons volgt.

Het helpt je om meer inzicht te krijgen in je doen en laten, het loslaten van automatische patronen. Het versterkt je zelfvertrouwen en innerlijke rust. Je komt beter in je vel te zitten. Het stimuleert een gezonde levensstijl en nog veel meer!

Voorbeelden themaworkshops

  • De kracht van de adem bij yoga
  • Klankheling; mantra’s en yoga
  • Leven vanuit je hart
  • Heling na verlies

Belangstelling? Meld je aan voor onze Nieuwsbrief. We houden je graag op de hoogte.

Coaching en counseling
Heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding naast het volgen van de yogales? Om inzicht te krijgen waar je in vastloopt of welke stappen je kunt nemen om je ideale pad te bewandelen? We staan voor je klaar om je hierin te begeleiden. Meld je hier aan!

Maatwerk
Zoek je een bijzondere invulling voor een weekend, een dag of dagdeel op het gebied van yoga-, ontspanning, ontstressen of een gezonde levensstijl?

Wil je iets organiseren voor een groep (collega’s, vrienden of familie) waar ontspannen bewegen centraal staat? Er zijn vele mogelijkheden. Meld je hier aan met je wensen.

Mindfulness en Compassietraining
Bij Yogastudio JYO kun je ook terecht voor het volgen van een Mindfulness training en Compassietraining.

Kenmerken Yogastudio JYO Amsterdam:
• Deskundige, persoonlijke begeleiding van een ervaren yogadocenten
• Zonder enige hang naar zweverigheid of competitie
• Elke les is anders: een gevarieerd aanbod in lessen, asana’s (yogahoudingen) en pranayama’s (ademhalingsoefeningen)

Yogastudio JYO staat onder leiding van Hatha yogadocent, mindfulnesstrainer en counselor Josette van Leeuwen. Meer informatie over onze yogadocenten.

Lid van VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland), VMBN (Vereniging mindfulness based trainers in Nederland en Vlaanderen).